Pride 2024 #ParinteMandru

Iunie este luna în care lumea celebrează dragostea în culorile curcubeului - dragostea persoanelor LGBTIQ+ care, chiar și astăzi, trebuie să lupte pentru drepturi egale. Egalitatea socială este un subiect de mare importanță la Dedoles; acesta este motivul pentru care în fiecare an încercăm să ne sprijinim prietenii queer în drumul către acceptarea la nivel social. Anul acesta ne-am concentrat pe cea mai importantă formă de iubire: dragostea părintească.

Povești în care dragostea a câștigat #ParinteMandru

Descoperă trei povești de familie inspirate care arată cum viața poate fi atât colorată, cât și fericită datorită sprijinului celor dragi. Dacă tu sau cineva la care ții treceți printr-un coming out, ascultă experiențele unor oameni care și-au lăsat prejudecățile deoparte și au decis să găsească o cale de a-i accepta pe cei dragi.

▶ Părinte mândru

Dragostea părintească este baza iubirii. Este dragostea în cea mai pură formă a sa. Această dragoste este necondiționată și fără margini. Indiferent de ce se întâmplă, această legătură este acolo pentru totdeauna.

Ne dorim tot ce este mai bun pentru copiii noștri și adesea visăm la viitorul lor. Cu toate acestea, aceste vise se pot dizolva pe măsură ce pornesc în călătoria lor și descoperă singuri cine vor să fie în viață. Trebuie să conștientizăm faptul că s-ar putea să fie diferiți. Au sentimente și speranțe diferite și, uneori, și o orientare sexuală diferită. A fi părinte vine la pachet cu multe provocări - iar aceasta este una dintre ele.

A accepta faptul că copilul nostru face parte din comunitatea queer s-ar putea să nu fie cel mai ușor lucru. Fricii se necunoscut i se alătură și grijile legate de modul în care societatea va răspunde acestei realități. Mai devreme sau mai târziu vom ajunge să ne dăm seama că opiniile celorlalți nu sunt importante. Mai ales atunci când acestea ne vizează copiii. Copiii noștri au nevoie de noi la fel de mult ca înainte. Au nevoie de susținerea noastră, dar și de o îmbrățișare care să fie mereu acolo pentru ei.

Haideți să vorbim, să dăm greutate chiar și cuvintelor pe care nu le înțelegem și să transformăm furia și anxietatea într-un efort reînnoit de a ne înțelege unii pe alții. Pentru că dacă avem sprijinul celor dragi, avem tot ce ne trebuie pe lume.

Noi suntem cei care reușim în cele din urmă. Cei care au lăsat mândria și prejudecățile deoparte și au decis să iubească sufletul unei persoane, indiferent de corpul în care trăiește. De care putem fi MÂNDRI.

Noi, cei de la Dedoles, credem că dragostea părintească nu cunoaște margini și poate să depășească orice. Alătură-te nouă și ajută-ne să creăm un loc mai frumos în care să trăim împreună. #ParinteMandru

Ia parte la provocarea curcubeului

Dragostea părintească nu ar trebui să fie condiționată și ar trebui să poată depăși orice. În ciuda acestui fapt, mulți nu au parte de susținerea pe care o merită din partea familiei și a celor dragi. Din fericire, există organizații non-guvernamentale care îi susțin oamenii aflați în aceste situații.

Exact ca și în anii anteriori, au parte și de susținerea noastră. OZ Dedoles SK face o contribuție din Mărunțiș Dedoles începând cu 5000 de Euro. Însă contribuția ta poate face ca această donație să crească la 12.000 de Euro. Tot ce trebuie să faci este să comentezi la postările noastre de pe rețelele de socializare din iunie despre ce înseamnă pentru tine dragostea mândră. Pentru fiecare comentariu, vom redistribui câte 5 Euro către OZ Iniciativa Inakost.

Susține-i pe cei dragi

Dacă și tu vrei să îi susții pe cei dragi participând la marșul curcubeului din acest an, descarcă bannerul, cu ajutorul căruia poți arăta lumii că ești MÂNRU/MÂNDRĂ de ei. AICI poți descărca bannerul.

Spune-o prin intermediul unui cadou! ❤

Cel mai frumos cadou pe care îl putem oferi este susținerea noastră. Însă uneori este greu să găsim cuvintele potrivite. Acesta este motivul pentru care avem un sfat pentru voi. Descoperă cadoul PROUD și folosește-l oricând vrei să îți arăți susținerea. Fă un pas în față și exprimă-ți dragostea fără a folosi cuvinte! Alege din zeci de piese colorate din sortimentul nostru AICI →

Nu ești singur/ă în asta

Dacă nu simți suficient sprijin din partea celor din jur sau dacă te confrunți cu probleme de sănătate mintală, nu ezita să ceri ajutor de la o organizație non-profit din apropiere. Ei te pot ajuta să treci prin cele mai grele momente și îți oferă tot sprijinul pe care îl meriți.