Inimă pentru copii – sprijină educația incluzivă

Promovarea unicității și a includerii umane sunt valorile pe care le-am susținut întotdeauna în cadrul Dedoles. Este esențial ca toți copii, fără diferențe, să aibă acces egal la educație, asigurându-le un viitor mai bun. De aceea susținem proiectul Inimă pentru copii dedicat unei educații incluzive pentru copii cu dezavantaje medicale și sociale. Datorită contribuției noastre financiare în valoare de 50.000 €, am putut susține 11 proiecte. Acestea s-au axat pe instruirea profesorilor de sprijin cu scopul de a le dezvolta competențele într-o abordare incluzivă față de educație.

Educația incluzivă lipsește din multe școli. În același timp, școlile au capacitate limitată să desfășoare cursuri „personalizate” pentru profesorii de sprijin. Prin urmare, organizațiile au fost rugate să ajute școlile să dezvolte expertiza profesorilor de sprijin în educație incluzivă.

Prin oferirea de sprijin și instruire, se vor dezvolta competența și capacitatea profesorilor de sprijin. Acestea sunt atributele importante impuse de funcția solicitantă de profesor de sprijin. Datorită instrucțiunilor practice, aceștia știu cum să înțeleagă afecțiunile medicale ale copiilor sau diferitele forme de dezavantaje sociale. Familiile vor găsi sprijin în aceștia, un pic de psiholog și un pic de terapeut sau educator social. Cel mai important, profesorii de sprijin vor putea ajuta copii să se integreze în echipă.