Provocarea Șosetei 2022

Tema Provocării Șosetei din 2022 anunțată de către organizația Down Syndrome International este What inclusion means”, cu alte cuvinte „Ce înseamnă incluziunea?”

Convenția Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități (CNUDPD) solicită participarea și includerea completă a persoanelor cu SD în societate. Cu toate acestea, persoanele cu Sindromul Down încă se confruntă cu un număr de obstacole și prejudecăți.


Educația incluzivă susține diversitatea elevilor care învață să fie mai toleranți unul față de celălalt. Ajută la eliminarea prejudecăților și barierelor, permițând oamenilor cu dizabilități, inclusiv a celor cu Sindrom Down, să lege prietenii de-o viață.


Sportul reprezintă cea mai bună modalitate de a promova incluziunea, pentru că el ne ajută să vedem caracterul unic al fiecăruia dintre noi. Mulți atleți talentați și plini de succes, care au Sindromul Down, demonstrează că dizabilitățile nu trebuie să fie un obstacol în fața succesului.


Ocuparea incluzivă a forței de muncă

Oamenii cu Sindromul Down își doresc să lucreze, însă nu se bucură întotdeauna de această șansă - iar asta este o mare greșeală! Fiecare persoană ar trebui să aibă ocazia de a lucra, chiar și dacă este vorba de câteva ore. Este puțin probabil ca performanța unui lucrător cu handicap să fie la nivelul celorlalți angajați, iar angajatorii trebuie să țină cont de acest lucru. Cu toate acestea, cei cu sindrom Down sunt unii dintre cei mai sinceri și loiali angajați, iar impactul lor pozitiv asupra echipei este mult mai valoros.