Provocarea Șosetei

Șosetele neasortate reprezintă simbolul Zilei Mondiale a Sindromului Down, deoarece oamenii care suferă de Sindromul Down au un cromozom suplimentar – cromozomul 21 în formă de șosetă. Provocarea șosetei are loc în fiecare an, pe data de 21 martie și este asociată cu Ziua Mondială a Sindromului Down. În această zi, purtăm două șosete diferite pentru a sărbători caracterul unic uman. Obiectivul acestei provocări este de a răspândi informații cu privire la persoanele care suferă de Sindromul Down. Acceptarea acestora de către societate, șansa la educație obișnuită sau ocazia de a lucra încă nu este o chestiune de la sine înțeleasă. Prin distribuirea de informații și oferirea unui exemplu pozitiv din experiența personală, fiecare dintre noi poate elimina prejudecățile și îi poate ajuta pe ceilalți să devină membri egali ai societății și să-și îndeplinească visele – de a trăi o viață plină. Dedoles organizează Provocarea șosetelor din 2018.

Cum te poți alătura?

Tot ce trebuie să faci este să porți două șosete diferite pe data de 21 martie, să faci o poză și să o distribui pe rețelele de socializare cu hashtag-ul #provocareasosetei. Astfel, putem crește împreună conștientizarea și putem informa publicul despre această dizabilitate. Dedoles sprijină financiar mai multe organizații dedicate pentru a ajuta oamenii cu SD și familiile acestora.

Ce s-ar întâmpla dacă oamenii cu Sindromul Down ar conduce lumea?

- Afecțiunea, îmbrățișările și grija față de alții ar cam deveni lucruri la ordinea zilei.

- Am învăța să ne bucurăm de lucrurile mici și să oferim dragoste necondiționată.

- Oamenii ar fi sinceri.

- Totul ar fi foarte bine organizat și pus la punct.

- Trenurile și avioanele ar circula la timp, iar programul de lucru ar fi alocat lucrului, în timp ce timpul liber ar fi alocat vacanțelor.

- Oamenii care vorbesc cu ei înșiși ar fi considerați grijulii și creativi.