Dedoles mărunțiș pentru UNICEF


Misiunea UNICEF este să ofere ajutor copiilor nevoiași. Din cauza pandemiei de COVID-19, în țările din lumea a treia furnizarea de medicamente și alimente a fost întreruptă sau amânată, iar disponibilitatea serviciilor medicale este precară. Există riscul iminent ca numărul copiilor care mor din cauza foamei să crească cu 6,7 milioane la nivel global, în urma pandemiei. În prezent, 3 milioane de copii mor anual din cauza malnutriției. Dar acest fapt poate fi combătut.Există deja o mulțime de boli incurabile. Însă problema a 95% dintre copiii care suferă de malnutriție ar putea fi rezolvată prin programe simple și necostisitoare.

Pentru a trata malnutriția acută în rândul copiilor, UNICEF folosește un aliment terapeutic pe bază de arahide, pe care copiii îl pot consuma direct din ambalaj. Acesta nu necesită să fie ținut în frigider sau să fie diluat în apă (care în multe zone este contaminată), iar copiii îl pot consuma direct din ambalaj, fără să aibă nevoie de ajutorul unui părinte
3 porții - pentru micul dejun, prânz și cină pentru un copil, costă 5 lei.


Vrem să sprijinim și noi lupta împotriva malnutriției. Așadar, prin programul Dedoles mărunțiș, suma acumulată în perioada 01.11 - 31.12 2020 va fi donată către UNICEF.


Vă mulțumim tuturor pentru contribuția la acest proiect!


Mai multe informații AICI

Puteți dona și AICI