OPEN FUTURE

OPEN FUTURE este un program after-school pentru tineri cu vârste între 11 și 15 ani. Acesta se luptă contra inegalităților privind accesul copiilor la educație. Slovacia este una dintre acele țări în care putem observa o influență puternică a contextului social și economic, din care provin copii/studenții, asupra performanței lor școlare.

Proiectul include crearea de cluburi inovatoare unde elevii din școala primară beneficiază de un program de înaltă calitate, timp de 3 ani, pentru a-și dezvolta aptitudinile de business, digitale și sociale.

Obiectivul programului este de a face tinerii mai conștienți de mediul exterior, de a-i face să gândească diferit despre lume și de a rezolva problemele pe care le văd în jurul lor. Acesta încurajează tinerii să lucreze împreună la un proiect comun pentru comunitate, la rezolvarea problemelor și la inovarea socială bazată pe echipă la care lucrează participanții. Îi determină pe aceștia să aibă oportunități pentru un viitor mai bun.

Conținutul educațional al programului se axează pe aptitudinile principale necesare în secolul 21, motivează și dezvoltă potențialul participanților. Curriculumul unic al programului este direcționat către acest obiectiv. Programul oferă un mediu sigur și incluziv pentru copii (oferirea de mese, ore de deschidere prelungite, asistență din partea unui angajat comunitar și a mentorilor) , indiferent de etnia sau calitatea de membru al unei minorități.

De aceea, am hotărât să sprijinim acest program. 😊